Recept
« Terug naar recepten
Quiche met kippenragout en doperwten
PT60M
Quiche met kippenragout en doperwten
Quiche met kippenragout en doperwten
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met kippenragout en doperwten te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat het bladerdeeg ontdooien als je bevroren plakjes gebruikt.
- Vet een quichevorm of taartvorm in en bekleed deze met vier plakjes bladerdeeg.
- Zorg dat de randen goed bedekt zijn en prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Bedek de bodem van de quichevorm met bakpapier en vul met bakbonen of droge rijst om te voorkomen dat het deeg omhoogkomt.
- Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Bereid intussen de vulling voor.
- Snijd de ui fijn.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngesneden uien toe en bak ze tot ze glazig zijn.
- Voeg de kippenragout en diepvries doperwten toe aan de pan en roer goed door.
- Verwarm tot deze goed heet is en de doperwten gaar zijn.
- Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
- Klop 2 eieren los in een kom en meng deze door het ragoutmengsel.
- Verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak het bladerdeeg nog 5 minuten tot de bodem licht goudbruin is.
- Giet het ragoutmengsel in de met bladerdeeg beklede vorm en strijk de bovenkant glad.
- Rol de rest van het bladerdeeg dun uit en snijd in brede lange banen.
- Maak een mooi vlechtwerk van het deeg en bekleed hiermee de bovenkant van de quiche.
- Tussen de banen mag gerust wat ruimte zitten zo kan de stoom van de vulling eruit en blaast de bovenkant niet helemaal op.
- Klop het laatste ei los en bestrijk hiermee het deeg.
- Zet de quiche in de voorverwarmde oven en bak deze gedurende 30 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is en de vulling stevig.
- Laat de quiche even afkoelen voordat je hem serveert.
- Garneer de quiche eventueel met een handje gehakte pistachenoten en wat doperwtjes voor een extra crunch.
- Tip: Maak deze quiche vegetarisch door de kippenragout te vervangen met een andere kant-en-klare vegetarische ragout; alle andere ingrediënten blijven hetzelfde!