KookJij

Quiche met kippenragout en doperwten

Quiche met kippenragout en doperwten
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Lidl
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Quiche met kippenragout en doperwten te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien als je bevroren plakjes gebruikt.
  3. Vet een quichevorm of taartvorm in en bekleed deze met vier plakjes bladerdeeg.
  4. Zorg dat de randen goed bedekt zijn en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  5. Bedek de bodem van de quichevorm met bakpapier en vul met bakbonen of droge rijst om te voorkomen dat het deeg omhoogkomt.
  6. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Bereid intussen de vulling voor.
  8. Snijd de ui fijn.
  9. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  10. Voeg de fijngesneden uien toe en bak ze tot ze glazig zijn.
  11. Voeg de kippenragout en diepvries doperwten toe aan de pan en roer goed door.
  12. Verwarm tot deze goed heet is en de doperwten gaar zijn.
  13. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
  14. Klop 2 eieren los in een kom en meng deze door het ragoutmengsel.
  15. Verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak het bladerdeeg nog 5 minuten tot de bodem licht goudbruin is.
  16. Giet het ragoutmengsel in de met bladerdeeg beklede vorm en strijk de bovenkant glad.
  17. Rol de rest van het bladerdeeg dun uit en snijd in brede lange banen.
  18. Maak een mooi vlechtwerk van het deeg en bekleed hiermee de bovenkant van de quiche.
  19. Tussen de banen mag gerust wat ruimte zitten zo kan de stoom van de vulling eruit en blaast de bovenkant niet helemaal op.
  20. Klop het laatste ei los en bestrijk hiermee het deeg.
  21. Zet de quiche in de voorverwarmde oven en bak deze gedurende 30 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is en de vulling stevig.
  22. Laat de quiche even afkoelen voordat je hem serveert.
  23. Garneer de quiche eventueel met een handje gehakte pistachenoten en wat doperwtjes voor een extra crunch.
  24. Tip: Maak deze quiche vegetarisch door de kippenragout te vervangen met een andere kant-en-klare vegetarische ragout; alle andere ingrediënten blijven hetzelfde!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst