Recept
« Terug naar recepten
Quiche met witloof, ham en cheddar
PT70M
Quiche met witloof, ham en cheddar
Een heerlijke hartige taart uit de oven!
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
hln
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met witloof, ham en cheddar te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rol het deeg uit. Leg een vel bakpapier op de taartbodem en schik er het deeg bovenop.
Druk het deeg goed aan in de randen van de bakvorm en verwijder overhangende stukjes deeg.
Laat de quichebodem 15 minuten voorbakken in de oven. Hou de oven daarna op temperatuur.
Haal de harde onderkant uit het witloof, snij de stronkjes overlangs doormidden en snipper ze verder in fijne stukjes.
Verhit een klontje boter in een pan op een matig vuur en stoof er de stukjes witloof in.
Roer regelmatig om. Zet geen deksel op de pan, het vocht moet kunnen verdampen.
Kruid met wat nootmuskaat, een snuifje zout en wat peper van de molen.
Verwijder het vetrandje van de ham en snij het vlees in kleine blokjes.
Klop de hele eieren én de extra eierdooiers los samen met de room. Kruid met een snuifje zout en wat versgemalen peper.
Haal de quichebodem uit de oven en schep er het witloof in. Strijk het gelijkmatig open.
Strooi er de blokjes ham bij en rasp er de cheddar over.
Giet er het mengsel van ei en room bij; zorg dat het mooi over het hele oppervlak verdeeld is.
Bak de quiche in 30 minuten op 180 °C.
Spoel de kruiden. Halveer de kerstomaten.
Haal de pitjes uit de komkommer en snij het vruchtvlees in blokjes.
Snij de Romeinse slakropjes in heel fijne reepjes.
Meng alles voor de rauwkostsalade, en druppel er wat olijfolie en sherryazijn over.
Kruid met een snuifje zout en een draai van de pepermolen. Proef en voeg eventueel nog wat olie of azijn toe.
Haal de quiche uit de oven en serveer met de gemengde salade.
Tip:
Haal de quiche na het bakken onmiddellijk uit de vorm en laat afkoelen op een rooster, dan blijft de bodem krokant.
Anna Koudys zegt: