Recept
« Terug naar recepten
Raapstelenstamppot
PT40M
Raapstelenstamppot
Een heerlijk raapstelenstamppot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Raapstelenstamppot te bereiden
Schil de aardappels en kook ze gaar in water met wat zout in ca. 20 minuten.
Stamp de aardappels fijn.
Ontdoe de raapstelen van de worteltjes, was ze en snijd ze in grove stukken van ca. 2 cm groot.
Snijd het chilipepertje in fijne stukjes en de nagelkaas in kleine blokjes.
Smelt de boter.
Grill of bak de plakjes Parmaham krokant en leg ze op keukenpapier.
Vermeng de gestampte aardappels met de raap-stelen, het chilipepertje, boter, mosterd, zure room en de blokjes nagelkaas en breng dit op smaak met peper en zout.
Serveer de stamppot op borden en leg hierop de krokant gebakken Parmaham.
Stamp de aardappels fijn.
Ontdoe de raapstelen van de worteltjes, was ze en snijd ze in grove stukken van ca. 2 cm groot.
Snijd het chilipepertje in fijne stukjes en de nagelkaas in kleine blokjes.
Smelt de boter.
Grill of bak de plakjes Parmaham krokant en leg ze op keukenpapier.
Vermeng de gestampte aardappels met de raap-stelen, het chilipepertje, boter, mosterd, zure room en de blokjes nagelkaas en breng dit op smaak met peper en zout.
Serveer de stamppot op borden en leg hierop de krokant gebakken Parmaham.