Recept
« Terug naar recepten
Rabarber Chutney
PT120M
Rabarber Chutney
Een heerlijk rabarber chutney recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joke Wiggers
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
JVP 2000
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarber Chutney te bereiden
Rabarber, appel, uien schoonmaken en in stukjes snijden. Gemberbolletjes fijnsnipperen. Achtereenvolgens in een wijde pan met dikke bodem doen: Rabarber, ui, appel, gember, rozijnen, basterdsuiker, azijn, kruidnagelpoeder, foelie, peper en zout.
Al roerend aan de kook brengen en met het deksel schuin op de pan ca. 20 min. laten koken.
De ingredienten voor de chutney met een houten lepel tot moes roeren en op hoog vuur laten inkoken toe een stevige moes in ca. 20 min.
Chutney in de potjes scheppen en deze direct met deksel sluiten. Omkeren en ca. 10. min. laten staan. Weer rechtop zetten en verder laten afkoelen. De chutney is ongeopend zeker een half jaar houdbaar. Geopend in de koelkast ca. 2 weken.
Al roerend aan de kook brengen en met het deksel schuin op de pan ca. 20 min. laten koken.
De ingredienten voor de chutney met een houten lepel tot moes roeren en op hoog vuur laten inkoken toe een stevige moes in ca. 20 min.
Chutney in de potjes scheppen en deze direct met deksel sluiten. Omkeren en ca. 10. min. laten staan. Weer rechtop zetten en verder laten afkoelen. De chutney is ongeopend zeker een half jaar houdbaar. Geopend in de koelkast ca. 2 weken.
Mijn kookverhaal (Joke Wiggers)
In het 'originele' recept staat 500 gr. rabarber, maar dát vond ik jammer van de smaak van de rabarber. (heet tenslotte Rabarber Chutney!). De rest moet je echt even aanpassen op eigen smaak, daar gaat het om! Belangrijk is dat je door de gember en rozijnen de smaak van de rabarber niet 'verliest'.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
grietje56 zegt:
Heel veel succes en plezier met het koken van de rabarber chutney.
;)
grietje56 zegt:
derbyke zegt: