Recept
« Terug naar recepten
Rabarber-meringuetaartjes
PT30M
Rabarber-meringuetaartjes
Een heerlijk rabarber-meringuetaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarber-meringuetaartjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de rabarber en appel schoon. Snijd ze in stukjes, meng ze met 125 gram suiker en de sinaasappelrasp en verdeel het over de ingevette ovenschaaltjes. Dek af met aluminiumfolie en bak ze 15 minuten. Klop intussen de eiwitten stijf. Voeg beetje voor beetje al mixend de rest an de suiker toe. Verwijder de aluminiumfolie. Schep het eiwitmengsel op het fruit en bak nog 5 minuten tot het eiwit begint te kleuren. Leg op een mooi bord en schep er een bolletje ijs naast.