Recept
« Terug naar recepten
Rabarbertaart
PT75M
Rabarbertaart
Een heerlijk rabarbertaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vrouw online
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarbertaart te bereiden
Doe bloem, snufje zout, suiker, klontjes boter en eidooier in de keukenmachine met deeghaak
Meng enkele seconden en giet er enkele eetlepels ijskoud water bij
Draai enkele seconden tot een deegbal ontstaat
Haal het deeg uit de machine, kneed het zeer kort tot een bal en laat het verpakt in de koelkast een half uur rusten
Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C
Was de rabarber, snij de uiteinden eraf en trek de buitenste velletjes eraf
Snij de stengels in stukjes
Beboter een taartvorm van ± 28 cm doorsnee en bestuif met bloem
Rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de bodem van de bakvorm
Bekleed de vorm met het deeg, leg er de stukjes rabarber op en bestrooi met de suiker
Bak de taart in 40 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin
Meng enkele seconden en giet er enkele eetlepels ijskoud water bij
Draai enkele seconden tot een deegbal ontstaat
Haal het deeg uit de machine, kneed het zeer kort tot een bal en laat het verpakt in de koelkast een half uur rusten
Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C
Was de rabarber, snij de uiteinden eraf en trek de buitenste velletjes eraf
Snij de stengels in stukjes
Beboter een taartvorm van ± 28 cm doorsnee en bestuif met bloem
Rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de bodem van de bakvorm
Bekleed de vorm met het deeg, leg er de stukjes rabarber op en bestrooi met de suiker
Bak de taart in 40 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin