Recept
« Terug naar recepten
ragout van gestoofd kalfsvlees met paprika
PT80M
ragout van gestoofd kalfsvlees met paprika
Een heerlijk ragout van gestoofd kalfsvlees met paprika recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe ragout van gestoofd kalfsvlees met paprika te bereiden
Snijd het vlees in flinke dobbelstenen.Maak de paprika schoon en snijd ze in blokjes.Schep wat zout,peper en paprikapoeder door de bloem.Wentel de stukken vlees door het bloemmengsel.Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken vlees hierin rondom bruin.Neem het vlees uit de pan.Laat in de resterende boter de ui fruiten.Voeg tijdens het fruiten de knoflook toe.Doe het vlees terug in de pan en schep het goed om.strooi de bloem erover. en roer het goed door.Leg het laurierblad erbij en schenk de warme wijn en de kokende bouillon er onder goed roeren.Blijf zolang roeren tot een licht gebonden saus is ontstaan.Zet het vuur klein en leg de deksel op de pan.Laat n=het nu 60 min sudderenSchep de inhoud van de pan geregeld goed om.Voeg 10 min voor het einde van de stooftijd de blokjes paprika en tomaat erbij.Roer alles goed door elkaar.Roer nu de madeira en de tomatenketchup door.Verwijder het laurierblad.