Recept
« Terug naar recepten
Ragout van kip met extra veel balletjes
PT80M
Ragout van kip met extra veel balletjes
Een heerlijk ragout van kip met extra veel balletjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ragout van kip met extra veel balletjes te bereiden
Breng 1,5 liter water aan de kook met de prei, wortel, ui, tijm en laurier. Kruid met peper en zout. Voeg er de kip in zijn geheel aan toe en laat gaar koken in 45 minuten. Meng intussen het gehakt met het broodkruim en ei en kruid met peper en zout. Rol in balletjes ter grootte van een knikker. Haal de kip uit de bouillon en verwijder het vel. Haal het vlees van de beenderen en snij in stukken. Zeef de bouillon. Hou 1 liter van de gezeefde bouillon apart voor de saus en kook de balletjes in de rest van de bouillon. Snij de paddenstoelen in plakjes; stoof ze even in een weinig boter en kruid met peper en zout.
SAUS: Smelt de boter en roer er de bloem door tot een roux. Giet er al roerend de kippenbouillon en de room bij en laat indikken. Roer de champignons, balletjes en stukken kip door de saus. Schik de groenten en kroketjes in de vorm van een buffetje op tafel. Serveerde ragout in kommetjes en werk af met peterselie.
SAUS: Smelt de boter en roer er de bloem door tot een roux. Giet er al roerend de kippenbouillon en de room bij en laat indikken. Roer de champignons, balletjes en stukken kip door de saus. Schik de groenten en kroketjes in de vorm van een buffetje op tafel. Serveerde ragout in kommetjes en werk af met peterselie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
Anna zegt:
Zelf ken ik het ook niet, ben dus even gaan zoeken. Het zijn gewoon aardappelkroketjes, in de vorm van dennenappels.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
lekkerbekske zegt:
Wat zijn dennenappel kroketjes eigenlijk. Ik heb geprobeerd ervoor te googlen, maar werd er niks wijzer van. Zijn er speciale recepten voor?
Anna zegt: