KookJij

Ragout van kipfilet met asperges

Een heerlijk ragout van kipfilet met asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival der LImburgse gerechten.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ragout van kipfilet met asperges te bereiden

Uien in 4 stukken snijden.
De gesneden ui samen met de gesneden kipfilet, de laurierblaadjes en 3/4 liter water met wat zout an de kook brengen, vervolgens het vuur laagzetten.
Met het deksel op de pan 1/2 uur laten trekken.
Vlees uit de pan halen en de bouillon zeven.
Schil de asperges, verwijder de harde onderkant (circa 2cm) en snij ze in stukjes van 3 cm.
Champignons in schijfjes snijden.
Asperges en champignons in olie bakken.
1/2 liter van de bouillon erbij schenken en 10 min. door laten koken.
Melk en slagroom toevoegen.
Met 4 el saus het eigeel mengen en daarna door de saus roeren.
Alles goed verwarmen, maar niet meer koken.
Lekker met worteltjes en rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo Joop:
Het is een kwestie van een roux maken, dat houdt in net zoveel boter als bloem.
veel succes.
:);)
m.v.g. Bert Allers
joop van rij

joop van rij zegt:
Ziet er goed uit wel nog een vraagje hoeveel bloem toevoegen :)
bertal

bertal zegt:
Hallo Wim :
Ik heb het zelf ook al gemaakt, verleden jaar in het aspergesseizoen, ik vond het ook super:);)
m.v.g. Bert
wim

wim zegt:
Haai super B,ik heb het recept gemaakt voor vanavond er is slechts èèn maar aan .ik hoop dat er genoeg overblijft,hèèrlijk .
heb er basmati rijst bij gekookt met prei en uienringetjes een klein beetje hoi sin saus en zwarte bonensaus,wordt afgegarneerd met lenteuitjes,ik ga nu nog èèn? schepje proeven.
Thanks collega;):p:)