Recept
« Terug naar recepten
Ragout van kipfilet met asperges
PT75M
Ragout van kipfilet met asperges
Een heerlijk ragout van kipfilet met asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der LImburgse gerechten.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ragout van kipfilet met asperges te bereiden
Uien in 4 stukken snijden.
De gesneden ui samen met de gesneden kipfilet, de laurierblaadjes en 3/4 liter water met wat zout an de kook brengen, vervolgens het vuur laagzetten.
Met het deksel op de pan 1/2 uur laten trekken.
Vlees uit de pan halen en de bouillon zeven.
Schil de asperges, verwijder de harde onderkant (circa 2cm) en snij ze in stukjes van 3 cm.
Champignons in schijfjes snijden.
Asperges en champignons in olie bakken.
1/2 liter van de bouillon erbij schenken en 10 min. door laten koken.
Melk en slagroom toevoegen.
Met 4 el saus het eigeel mengen en daarna door de saus roeren.
Alles goed verwarmen, maar niet meer koken.
Lekker met worteltjes en rijst.
De gesneden ui samen met de gesneden kipfilet, de laurierblaadjes en 3/4 liter water met wat zout an de kook brengen, vervolgens het vuur laagzetten.
Met het deksel op de pan 1/2 uur laten trekken.
Vlees uit de pan halen en de bouillon zeven.
Schil de asperges, verwijder de harde onderkant (circa 2cm) en snij ze in stukjes van 3 cm.
Champignons in schijfjes snijden.
Asperges en champignons in olie bakken.
1/2 liter van de bouillon erbij schenken en 10 min. door laten koken.
Melk en slagroom toevoegen.
Met 4 el saus het eigeel mengen en daarna door de saus roeren.
Alles goed verwarmen, maar niet meer koken.
Lekker met worteltjes en rijst.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Ik heb het zelf ook al gemaakt, verleden jaar in het aspergesseizoen, ik vond het ook super:);)
m.v.g. Bert
wim zegt:
heb er basmati rijst bij gekookt met prei en uienringetjes een klein beetje hoi sin saus en zwarte bonensaus,wordt afgegarneerd met lenteuitjes,ik ga nu nog èèn? schepje proeven.
Thanks collega;):p:)
bertal zegt:
Het is een kwestie van een roux maken, dat houdt in net zoveel boter als bloem.
veel succes.
:);)
m.v.g. Bert Allers