KookJij

Ras el Hanout: kruidenmix uit Noord Afrika en Turkije

Een heerlijk ras el hanout: kruidenmix uit noord afrika en turkije recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: Marokkaanse kennis + eigen inbreng
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ras el Hanout: kruidenmix uit Noord Afrika en Turkije te bereiden

Het is een kwestie van geduldig de poeder-kruiden mengen en roeren.
N.B.:
1).Het mengsel is een kwestie van smaak (elk huis z'n eigen mix)
2).Velen zullen het niet met mij eens zijn, maar wees extra voorzichtig met zout, je kunt het er niet meer uithalen.J e kunt later altijd op smaak bijzouten
3).Bij gebruik met visschotels kun je overwegen er het volgende bij te doen:
*4 deel serehpoeder
*2 deel geraspte zest apart er bij gebruiken.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Te gebruiken bij stoofvlees, sauzen, gehakt, worstdeeg, visgerechten, gegrilled vlees, gebarbecued vlees, enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

peter

peter zegt:
Bedankt jan, ik ga het maken het lijkt mij een avontuur. Ik vertel het je wel later. Groetjes peter
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Peter,
Als je het van van verse kruiden maakt (dus net geroosterd en net gemalen),dan moet je er op rekenen dat het mits goed bewaard niet langer goed blijft dan tussen de 3 en 6 maanden.
Jan A.
peter

peter zegt:
Nee hoor, helemaal niet erg. Er stond vandaag een vervolg in de telegraaf met kip, ook erg lekker.
Hoelang kun je het mengsel bewaren,Jan?
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Peter,Ja ,er stond ook een recept te lezen in de Telegraaf.Toch niet geheel hetzelfde.
Jan A.
peter

peter zegt:
Ook gelezen in de telegraaf.
Kruidenvrouwke

Kruidenvrouwke zegt:
Super, Jan! Ik ben een fan van (vooral) verse kruiden en alle specerijen, dus deze ga ik zeker uitproberen, bedankt!