Recept
« Terug naar recepten
Ras el Hanout: kruidenmix uit Noord Afrika en Turkije
PT30M
Ras el Hanout: kruidenmix uit Noord Afrika en Turkije
Een heerlijk ras el hanout: kruidenmix uit noord afrika en turkije recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Marokkaanse kennis + eigen inbreng
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ras el Hanout: kruidenmix uit Noord Afrika en Turkije te bereiden
Het is een kwestie van geduldig de poeder-kruiden mengen en roeren.
N.B.:
1).Het mengsel is een kwestie van smaak (elk huis z'n eigen mix)
2).Velen zullen het niet met mij eens zijn, maar wees extra voorzichtig met zout, je kunt het er niet meer uithalen.J e kunt later altijd op smaak bijzouten
3).Bij gebruik met visschotels kun je overwegen er het volgende bij te doen:
*4 deel serehpoeder
*2 deel geraspte zest apart er bij gebruiken.
N.B.:
1).Het mengsel is een kwestie van smaak (elk huis z'n eigen mix)
2).Velen zullen het niet met mij eens zijn, maar wees extra voorzichtig met zout, je kunt het er niet meer uithalen.J e kunt later altijd op smaak bijzouten
3).Bij gebruik met visschotels kun je overwegen er het volgende bij te doen:
*4 deel serehpoeder
*2 deel geraspte zest apart er bij gebruiken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Te gebruiken bij stoofvlees, sauzen, gehakt, worstdeeg, visgerechten, gegrilled vlees, gebarbecued vlees, enz.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Als je het van van verse kruiden maakt (dus net geroosterd en net gemalen),dan moet je er op rekenen dat het mits goed bewaard niet langer goed blijft dan tussen de 3 en 6 maanden.
Jan A.
peter zegt:
Hoelang kun je het mengsel bewaren,Jan?
deuxchapeaux zegt:
Jan A.
peter zegt: