Recept
« Terug naar recepten
Rasti
PT45M
Rasti
Een heerlijk rasti recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rasti te bereiden
Rasp de aardappelen in de lengte in reepjes.Bak het spek op middelhoog vuur uit in de koekepan.Schep de spekblokjes uit de pan en laat het uitgebakken spekvet erin zitten.Schep de aardappelen in het hete spekvet.Strooi er wat peper en zout over en laat ze 10-12 min.op middelhoog vuur bakken.Schep de aardappelen regelmatig om.Druk de aardappelen met een spatel plat,zodat ze een vaste koek vormen.Leg de in blokjes verdeelde blokjes boter langs de rand van de pan,zodat ge gesmolten boter onder de aardappelkoek kan glijden.Laat nog 6 tot 7 min.bakken.Keer de aardappelkoek vlak voor het serveren om.
monique zegt: