KookJij

Rasti

Een heerlijk rasti recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Oostenrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rasti te bereiden

Rasp de aardappelen in de lengte in reepjes.Bak het spek op middelhoog vuur uit in de koekepan.Schep de spekblokjes uit de pan en laat het uitgebakken spekvet erin zitten.Schep de aardappelen in het hete spekvet.Strooi er wat peper en zout over en laat ze 10-12 min.op middelhoog vuur bakken.Schep de aardappelen regelmatig om.Druk de aardappelen met een spatel plat,zodat ze een vaste koek vormen.Leg de in blokjes verdeelde blokjes boter langs de rand van de pan,zodat ge gesmolten boter onder de aardappelkoek kan glijden.Laat nog 6 tot 7 min.bakken.Keer de aardappelkoek vlak voor het serveren om.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monique

monique zegt:
ik heb ook een recept voor dit, maar is iets makkelijker, en ook heerlijk