Recept
« Terug naar recepten
Ratatouille
PT25M
Ratatouille
Een heerlijk ratatouille recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ratatouille te bereiden
Snijd de aubergine in blokjes van ca. 2,5 cm.
Leg deze in een vergiet dat op een bord staat, bestrooi de blokjes met wat zout en laat ze 30 min. staan.
Spoel ze met koud water af en dep ze droog.
Halveer de paprika's, verwijder de zaadjes en snijd ze met de courgettes in blokjes.
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en halveer de kerstomaatjes.
Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
Verhit de olie in een wok of pan.
Bak in 8 min. de aubergine, paprika en courgette.
Schil de gember, snijd hem fijn en voeg toe aan de groente, samen met de knoflook, zongedroogde tomaten en kerstomaatjes.
Bak ze, voortdurend roerend, ca. 1 min.
Voeg de balsamiso azijn en spinazie toe en warm alles nog 1 min. door.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg deze in een vergiet dat op een bord staat, bestrooi de blokjes met wat zout en laat ze 30 min. staan.
Spoel ze met koud water af en dep ze droog.
Halveer de paprika's, verwijder de zaadjes en snijd ze met de courgettes in blokjes.
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en halveer de kerstomaatjes.
Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
Verhit de olie in een wok of pan.
Bak in 8 min. de aubergine, paprika en courgette.
Schil de gember, snijd hem fijn en voeg toe aan de groente, samen met de knoflook, zongedroogde tomaten en kerstomaatjes.
Bak ze, voortdurend roerend, ca. 1 min.
Voeg de balsamiso azijn en spinazie toe en warm alles nog 1 min. door.
Breng op smaak met zout en peper.
Aad Stadhouders zegt: