In plaats van gedroogde dille kun je ook de verse dille gebruiken (1 eetlepel gedroogde dille is equivalent met 1 bosje dille),
maar dat is ietsje lastiger werken. Ik zou wel verse dille in het sausje gebruiken.
Je kunt deze geïmpregneerde zalm wel ca 1 week bewaren in de koelkast, mits goed ingepakt.
Drink hierbij een niet al te droge witte wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Rauwe Zalm Impregneren in de Koelkast
PT4320M
Rauwe Zalm Impregneren in de Koelkast
Je zou ook kunnen zeggen dat dit een eigen wijze is om een soort Gravad Lax te maken
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
4320 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Snacks - Koud
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rauwe Zalm Impregneren in de Koelkast te bereiden
1).Spoel de filets goed af, verwijder evt. graatjes en dep met keukenpapier goed droog.
2).Meng alle ingredienten voor de impregneerstof GOED door elkaar en verdeel in 2 gelijke porties.
3).Wrijf beide filets in met de helft van de impregneerstof en leg ze in een grote schaal.
4).Leg de ingepakte broodplank daarop en daar boven op weer het gewicht van 5 kg. Schuif dat geheel in de koelkast.
5).Na 24 uur uit de koelkast halen en het losgekomen vocht weg laten lopen. Draai de filets om (de onderste helft komt nu dus boven). Tuig dan weer op als te voren en schuif in de koelkast. Na 2 x 24 uur er uit halen, vocht laten weglopen en weer omdraaien en vervolgens weer de koelkast in. Na 2x 24 uur + 12 uur weer vocht laten weglopen en omdraaien en terug de koelkast in.
6).Na 3 x 24 uur de filets uit de koelkast halen en met de achterkant van een mes schoonkrabben en vervolgens goed droogdeppen met keukenpapier.
7).De zalm is nu gereed voor consumptie.
8).Serveer met een honing - mosterd - dille saus of met een room - mierikswortel saus.
2).Meng alle ingredienten voor de impregneerstof GOED door elkaar en verdeel in 2 gelijke porties.
3).Wrijf beide filets in met de helft van de impregneerstof en leg ze in een grote schaal.
4).Leg de ingepakte broodplank daarop en daar boven op weer het gewicht van 5 kg. Schuif dat geheel in de koelkast.
5).Na 24 uur uit de koelkast halen en het losgekomen vocht weg laten lopen. Draai de filets om (de onderste helft komt nu dus boven). Tuig dan weer op als te voren en schuif in de koelkast. Na 2 x 24 uur er uit halen, vocht laten weglopen en weer omdraaien en vervolgens weer de koelkast in. Na 2x 24 uur + 12 uur weer vocht laten weglopen en omdraaien en terug de koelkast in.
6).Na 3 x 24 uur de filets uit de koelkast halen en met de achterkant van een mes schoonkrabben en vervolgens goed droogdeppen met keukenpapier.
7).De zalm is nu gereed voor consumptie.
8).Serveer met een honing - mosterd - dille saus of met een room - mierikswortel saus.