Recept
« Terug naar recepten
Tajine: kippenbovenbouten met aardappelen, broccoli en wortel
PT90M
Tajine: kippenbovenbouten met aardappelen, broccoli en wortel
Een tajine bestaat uit een schaal, waaruit de bereide gerechten opgediend kunnen worden, en een relatief hoog kegelvormig deksel. Bij het koken met de tajine slaat de condens neer op het deksel en loopt weer terug in de schaal. Daarmee lijkt de werking van de tajine op die van een braadpan.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine: kippenbovenbouten met aardappelen, broccoli en wortel te bereiden
- Kippenonderbouten insmeren met de siroop kruid deze met de kruiden die vermeld staan bij de ingredienten voeg de zonnebloemolie en drambuie toe. Marineer +/- 6 uur;
- Haal de bouten uit de marinade en bak deze even bruin aan in zonnebloemolie.
- Verwarm de tajine voeg de bouten toe, sjalotjes grof gesneden, aardappelen in blokjes eveneens de wortel in blokjes de broccoli in kleinere roosjes verdelen. De marinade eveneens toevoegen.
- Tajine op een laag vuur zetten en laat dit geheel maar rustig pruttelen. De tijd van de marinade is niet bijgerekend bij de bereidings tijd.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Hilde Dumont zegt: