Recept
« Terug naar recepten
Rauwkost met walnotensaus
PT30M
Rauwkost met walnotensaus
Een heerlijk rauwkost met walnotensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rauwkost met walnotensaus te bereiden
Schaaf de venkelknollen met de kaasschaaf in dunne plakjes en leg ze in een ruime hoeveelheid water met wat ijs zodat ze gaan krullen en krokant worden.Snijd de wortel in dunne schijfjes en de stengel bleekselderij in blokjes.verwijder het velletje van de helft van de walnoten en maal ze fijn samen met de andere helft en ongeveer 60 mililiter water met een snufje zout.Voeg 1 eetlepel wijnazijn,wat peterslieblaadjes en 1 deciliter olijfolie toe en pureer alles tot een romig sausje.Doe de venkelplakjes,de wortels en de bleekselderij in een slabak en dien de rauwkost samen met het sausje op.