DIEN OP :
Verdeel de saus over de voorverwarmde bordjes en leg daarop de ravioli. Maak af met wat venkelgroen en geraspte kaas.
Recept
« Terug naar recepten
Ravioli met artisjokken-venkel + tomaten-venkelsaus
PT90M
Ravioli met artisjokken-venkel + tomaten-venkelsaus
Een heerlijk ravioli met artisjokken-venkel + tomaten-venkelsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ravioli met artisjokken-venkel + tomaten-venkelsaus te bereiden
RAVIOLI:
1).Bak de klein gesneden champignons in wat roomboter zacht.
2).Doe de olijfolie er bij en bak dan de rest (behalve de dooier en bouillon) even aan in dezelfde pan en giet dan de bouillon er bij. Deksel er op.
3).Dit geheel mag 15 minuten koken.
4).Nu inkoken tot zowat alle vocht is verdampt.
5).Doe alles nu in een blender met de eidooier en draai er een mooie gladde pasta van.
6).Leg alle velletjes op een grote werkplank en maak (als het nog geen rondjes zijn) met behulp van een ronde steker alle velletjes rond.
7).Kwast alle ronde wontonvelletjes in met het eiwit.
8).Verdeel de artisjokkenmix over de velletjes en klap ze dicht tot halve cirkels. Verwijder de lucht (-bellen) en druk de beide helften goed op elkaar.
9).Leg de ravioli op een blad met een theedoek er over en zet 8 uur in de koeling of beter nog:
Vries de ravioli in - afgedekt met folie - gedurende 3 dagen. Niet (volledig) ontdooien voor het gebruik.
10).Zet een pan op met water en wat zout en breng aan de kook.
Gaar de ravioli gedurende 5 - 6 minuten (uitproberen!!!) in het kokende water.
SAUS:
11).Verhit de olie in een stoofpannetje en laat in de hete olie de venkel, knoflook en lombok boterzacht worden.
12).Doe dan de tomaten, tomatenconcentraat, dragon en kruidnagel er bij en laat inkoken tot een dikkige saus. Dat zal een minuutje of 30 duren.
13).Maak af op smaak met peper en zout
NOOT:Zowel ravioli als saus kunnen al dagen van te voren worden klaar gemaakt, zodat je op de dag van gebruik pas vlak voor het eten de ravioli hoeft te koken en de saus dient te verwarmen.
1).Bak de klein gesneden champignons in wat roomboter zacht.
2).Doe de olijfolie er bij en bak dan de rest (behalve de dooier en bouillon) even aan in dezelfde pan en giet dan de bouillon er bij. Deksel er op.
3).Dit geheel mag 15 minuten koken.
4).Nu inkoken tot zowat alle vocht is verdampt.
5).Doe alles nu in een blender met de eidooier en draai er een mooie gladde pasta van.
6).Leg alle velletjes op een grote werkplank en maak (als het nog geen rondjes zijn) met behulp van een ronde steker alle velletjes rond.
7).Kwast alle ronde wontonvelletjes in met het eiwit.
8).Verdeel de artisjokkenmix over de velletjes en klap ze dicht tot halve cirkels. Verwijder de lucht (-bellen) en druk de beide helften goed op elkaar.
9).Leg de ravioli op een blad met een theedoek er over en zet 8 uur in de koeling of beter nog:
Vries de ravioli in - afgedekt met folie - gedurende 3 dagen. Niet (volledig) ontdooien voor het gebruik.
10).Zet een pan op met water en wat zout en breng aan de kook.
Gaar de ravioli gedurende 5 - 6 minuten (uitproberen!!!) in het kokende water.
SAUS:
11).Verhit de olie in een stoofpannetje en laat in de hete olie de venkel, knoflook en lombok boterzacht worden.
12).Doe dan de tomaten, tomatenconcentraat, dragon en kruidnagel er bij en laat inkoken tot een dikkige saus. Dat zal een minuutje of 30 duren.
13).Maak af op smaak met peper en zout
NOOT:Zowel ravioli als saus kunnen al dagen van te voren worden klaar gemaakt, zodat je op de dag van gebruik pas vlak voor het eten de ravioli hoeft te koken en de saus dient te verwarmen.