Recept
« Terug naar recepten
Ravioli met konijn en langoustines
PT90M
Ravioli met konijn en langoustines
Een heerlijk ravioli met konijn en langoustines recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ravioli met konijn en langoustines te bereiden
1. Bak het konijn rondom goudbruin in wat boter. Kruid met peper en zout. Snipper de ui de sjalot, stoof ze glazig in boter, in een kookpan met dikke bodem. Leg er het konijn bij en overgiet met bouillon. Doe er de rozemarijn en de laurier bij, dek af en laat 45 minuten zacht stoven.
Haal het vlees uit de pan. Schenk de room bij het stoofvocht en laat inkoken tot sausdikte.
Zeef en mi de saus.
Doe het vlees in een blender met een paar eerlepels saus. Mix het zo fijn mogelijk. Voeg er een handvol gehakte dragon aan toe en meng goed.
2. Rol balletjes van het mengsel en leg ze in een rij op een vel lasagne. Bestrijk de randen met losgeklopt ei. Vouw het deeg over de vulling en druk rond de balletjes aan met een vinger. Snij met een deegradertje mooie vierkantjes ravioli.
3. Kook ze in ruim water met een scheutje olie. Ze Zijn gaar als ze bovendrijven. Schep ze voorzichtig met een schuimspaan uit het water.
Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water zodat ze mooi groen blijven. Snij ze overlangs doormidden.
4. Bak de langoustines kort in een scheutje hete olie. Voeg er de asperges en de ravioli aan toe. Kruid met zwarte peper en zeezout. Doe er de saus bij. Serveer het gerecht in diepe borden, bestrooid met een beetje verse dragon.
Haal het vlees uit de pan. Schenk de room bij het stoofvocht en laat inkoken tot sausdikte.
Zeef en mi de saus.
Doe het vlees in een blender met een paar eerlepels saus. Mix het zo fijn mogelijk. Voeg er een handvol gehakte dragon aan toe en meng goed.
2. Rol balletjes van het mengsel en leg ze in een rij op een vel lasagne. Bestrijk de randen met losgeklopt ei. Vouw het deeg over de vulling en druk rond de balletjes aan met een vinger. Snij met een deegradertje mooie vierkantjes ravioli.
3. Kook ze in ruim water met een scheutje olie. Ze Zijn gaar als ze bovendrijven. Schep ze voorzichtig met een schuimspaan uit het water.
Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water zodat ze mooi groen blijven. Snij ze overlangs doormidden.
4. Bak de langoustines kort in een scheutje hete olie. Voeg er de asperges en de ravioli aan toe. Kruid met zwarte peper en zeezout. Doe er de saus bij. Serveer het gerecht in diepe borden, bestrooid met een beetje verse dragon.