Recept
« Terug naar recepten
Ravioli met zalm en bieslook
PT45M
Ravioli met zalm en bieslook
Een heerlijk ravioli met zalm en bieslook recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
rio mare
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ravioli met zalm en bieslook te bereiden
- Maak een kuiltje in de bloem en doe daarin de eieren en een snufje zout. Kneed het deeg tot het zacht en elastisch is. Dek het daarna af met een keukenhanddoek en laat het gedurende 30 minuten rusten.
- Laat intussen de zalm uitlekken en doe hem in een mengkom. Gebruik een vork om de zalm in stukjes te doen en laat twee derde van de zalm in een mengkom. Voeg de ricotta toe, kruid met peper en zout en voeg tot slot nog 2 eetlepels gehakte bieslook toe. Meng alles goed door elkaar.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en vet het papier in met wat boter. Rol het deeg uit tot dunne vellen met behulp van een pastamachine. Snijd de pastavellen in brede banen en beleg een kant van de banen met het zalmmengsel. Plooi elke baan dubbel en druk de randen rond de vulling stevig aan om het deeg af te dichten.
- Versnijd het deeg tot kleine ravioli en leg ze op het bakpapier. Laat hierbij voldoende plaats tussen de ravioli. Breng een grote pot gezouten water aan de kook.
- Smelt intussen de boter in een grote pan en doe daar de pijnboompitten en de resteren de zalm en bieslook in. Schud de ingrediënten in de pan goed op zodat ze omhuld zijn met boter en laat alles goed warm worden.
- Leg de ravioli voorzichtig in het kokende water en laat ze zo’n 5 minuten koken. Haal de ravioli daarna met een schuimspaan uit het water en doe ze in de pan.
- Draai de ravioli op een heet vuur door de saus en dien meteen op.