Recept
« Terug naar recepten
Ravioli Milanese in Wontonvelletjes met Saus
PT120M
Ravioli Milanese in Wontonvelletjes met Saus
Een heerlijk ravioli milanese in wontonvelletjes met saus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Door Jan A. bewerkt recept van een Italiaanse kennis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ravioli Milanese in Wontonvelletjes met Saus te bereiden
1).Allereerst maken we het worstvlees voor Italiaanse worstjes:
a).Meng het vlees met 2 eetlepels kruidenmix voor Italiaanse worsten.
b).Meng daardoor de sjalotten, knoflook en zout welke zijn aangefruit in 4 lepels olijfolie tot de uien glazig zijn geworden.
c).Hierdoor gaat nog eens 1 eetlepel suiker opgelost in een glas witte wijn (150cc) en 6 eetlepels gesnipperde platte peterselieblad.
2).Dit vleesmengsel voor Italiaanse worstjes wordt rul en gaar gebraden in 6 eetlepels olijfolie.
3).De helft hiervan is voor de saus.
4).De andere helft wordt goed vermengd met de ricotta tot een gladde homogene mix.
5).Met deze mix vullen we 60 wontonvelletjes, die aan één zijde zijn bestreken met ei (voor het plakken).
6).Deze gevulde wontons - de ravioli dus - gaan in gedeeltes 4 minuten het kokende water in en mogen daarna uitlekken.
SAUS:
7).Doe in een pan met dikke bodem de helft van het "Italiaanse" vleesmengsel en laat dat in de olijfolie doorfruiten tot het bruinig is geworden.
8).In een andere pan de tomaten, kippenbouillon, slagroom en evt. wat wijn laten inkoken tot een dikkige saus
9).Doe hierdoor het aangebraden vlees en al roerend nog even laten doortrekken tot een homogeen geheel.
10).Doe nu voorzichtig de ravioli er bij met evt nog wat olie en de geraspte kaas.
a).Meng het vlees met 2 eetlepels kruidenmix voor Italiaanse worsten.
b).Meng daardoor de sjalotten, knoflook en zout welke zijn aangefruit in 4 lepels olijfolie tot de uien glazig zijn geworden.
c).Hierdoor gaat nog eens 1 eetlepel suiker opgelost in een glas witte wijn (150cc) en 6 eetlepels gesnipperde platte peterselieblad.
2).Dit vleesmengsel voor Italiaanse worstjes wordt rul en gaar gebraden in 6 eetlepels olijfolie.
3).De helft hiervan is voor de saus.
4).De andere helft wordt goed vermengd met de ricotta tot een gladde homogene mix.
5).Met deze mix vullen we 60 wontonvelletjes, die aan één zijde zijn bestreken met ei (voor het plakken).
6).Deze gevulde wontons - de ravioli dus - gaan in gedeeltes 4 minuten het kokende water in en mogen daarna uitlekken.
SAUS:
7).Doe in een pan met dikke bodem de helft van het "Italiaanse" vleesmengsel en laat dat in de olijfolie doorfruiten tot het bruinig is geworden.
8).In een andere pan de tomaten, kippenbouillon, slagroom en evt. wat wijn laten inkoken tot een dikkige saus
9).Doe hierdoor het aangebraden vlees en al roerend nog even laten doortrekken tot een homogeen geheel.
10).Doe nu voorzichtig de ravioli er bij met evt nog wat olie en de geraspte kaas.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Verdeel over de borden, versier met iets groens en geef er bv nog wat kaas bij.