KookJij

Ravioli van Aubergine met een Bacon - Wijnsaus

Een heerlijk ravioli van aubergine met een bacon - wijnsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ravioli van Aubergine met een Bacon - Wijnsaus te bereiden

1).Smeer de aubergines goed in met olijfolie aan de vleeskant en leg vlak onder de ovengrill en laat daar tot de het auberginevlees zwarte plekjes gaat vertonen (dat zal zo'n 12 minuten duren) en leg ze daarna te koelen.
2).Bak de spekblokjes lekker knisperig uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Gooi het vet weg.
3).Doe dan in een anti-aanbak pan de sneetjes pancetta, de wijnazijn, de wijn, basilicumsteeltjes, appel en knoflook en laat -aan de kook - 15 minuten op een laag vuurtje inkoken en klop er dan 10 cc olijfolie door. Maak af met wat vers gemalen zwarte peper. Giet in een kommetje en houd het warm.
4).De inmiddels afgekoelde aubergines uit de schil lepelen en fijn prakken en de gesnipperde muntblaadjes er door roeren. Verdeel in 24 porties en leg op elk wontonvelletje een portie aubergine.
Smeer de randen van de velletjes in met eiwit en vouw de velletjes in tweeen. Druk wel de lucht er goed uit.
5).Zet een grote pan met water op en zout en breng aan de kook.
Laat de gevulde wontons 2 1/2 minuut in het kokende water garen (niet langer, dan wordt de pasta overgaar) en haal ze er met een schep met gaatjes uit.
6).Verdeel de ravioli over de borden en druppel er de warm gehouden saus over. Bestrooi met de gesnipperde basilicum blaadjes en leg er de uitgebakken spekjes bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst