Recept
« Terug naar recepten
Ree Wellington met spek en bospaddestoelensaus
PT40M
Ree Wellington met spek en bospaddestoelensaus
Een heerlijk ree wellington met spek en bospaddestoelensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Wild
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ree Wellington met spek en bospaddestoelensaus te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
(wees zuinig met het zout, want er wordt nog spek om het vlees gewikkeld.)
Bak de biefstukken in de roomboter aan beide kanten snel bruin.
Haal het vlees uit de pan en laat het koud worden.
Fruit de reepjes prei en champignons in het hete bakvet van het vlees.
Haal ze uit het vet en laat alles afkoelen.
Omwikkel de biefstukken met het spek.
Zet telkens twee plakken bladerdeeg met een beetje water aan elkaar en vouw de biefstukken samen met wat prei en champignon in het deeg.
Sluit alle naden goed af met een beetje water.
Bestrijk de pakketjes met eigeel en bak ze in 10-15 min. in de oven.
Snijd ze voor het serveren schuin door.
Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
(wees zuinig met het zout, want er wordt nog spek om het vlees gewikkeld.)
Bak de biefstukken in de roomboter aan beide kanten snel bruin.
Haal het vlees uit de pan en laat het koud worden.
Fruit de reepjes prei en champignons in het hete bakvet van het vlees.
Haal ze uit het vet en laat alles afkoelen.
Omwikkel de biefstukken met het spek.
Zet telkens twee plakken bladerdeeg met een beetje water aan elkaar en vouw de biefstukken samen met wat prei en champignon in het deeg.
Sluit alle naden goed af met een beetje water.
Bestrijk de pakketjes met eigeel en bak ze in 10-15 min. in de oven.
Snijd ze voor het serveren schuin door.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
enilorac zegt:
Ik eet geen wild, maar de bereidingswijze Wellington, met bospaddestoelensaus, spreekt me wel aan. Welk vlees kan ik als alternatief gebruiken?
Groetjes, Caroline
bertal zegt:
Je zou haasbiefstukjes kunnen gebruiken of :);)
m.v.g. Bert Allers