KookJij

Ree Wellington met spek en bospaddestoelensaus

Een heerlijk ree wellington met spek en bospaddestoelensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Wild
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ree Wellington met spek en bospaddestoelensaus te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
(wees zuinig met het zout, want er wordt nog spek om het vlees gewikkeld.)
Bak de biefstukken in de roomboter aan beide kanten snel bruin.
Haal het vlees uit de pan en laat het koud worden.
Fruit de reepjes prei en champignons in het hete bakvet van het vlees.
Haal ze uit het vet en laat alles afkoelen.
Omwikkel de biefstukken met het spek.
Zet telkens twee plakken bladerdeeg met een beetje water aan elkaar en vouw de biefstukken samen met wat prei en champignon in het deeg.
Sluit alle naden goed af met een beetje water.
Bestrijk de pakketjes met eigeel en bak ze in 10-15 min. in de oven.
Snijd ze voor het serveren schuin door.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo Enilorac:
Je zou haasbiefstukjes kunnen gebruiken of :);)
m.v.g. Bert Allers
enilorac

enilorac zegt:
Hallo Bert,
Ik eet geen wild, maar de bereidingswijze Wellington, met bospaddestoelensaus, spreekt me wel aan. Welk vlees kan ik als alternatief gebruiken?
Groetjes, Caroline