Recept
« Terug naar recepten
Reibekuchen uit Hessen
PT30M
Reibekuchen uit Hessen
Een heerlijk reibekuchen uit hessen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Reibekuchen uit Hessen te bereiden
Schil de aardappelen en rasp ze grof. Wikkel de aardappelrasp in een schone theedoek en knijp het vocht er goed uit. Pel de uien en snipper ze.
Bereiden:
Doe de aardappelrasp in een kom en meng de gesnipperde ui, de eieren en het zout erdoor. Verhit in een koekenpan olie, zodat de bodem bedekt is. Schep enkele bergjes aardappelrasp in de pan, druk deze plat met de bolle kant van de lepel en bak de aardappelpannenkoekjes aan beide zijden goudbruin. Houd ze warm en bak de rest. Roer voor de kruidencrème de groene kruiden en een geperst teentje knoflook door de zure room en serveer deze apart bij de Reibekuchen.
Tip:
Meng eens 1 theelepel komijnzaadjes door het aardappelmengsel.
Bereiden:
Doe de aardappelrasp in een kom en meng de gesnipperde ui, de eieren en het zout erdoor. Verhit in een koekenpan olie, zodat de bodem bedekt is. Schep enkele bergjes aardappelrasp in de pan, druk deze plat met de bolle kant van de lepel en bak de aardappelpannenkoekjes aan beide zijden goudbruin. Houd ze warm en bak de rest. Roer voor de kruidencrème de groene kruiden en een geperst teentje knoflook door de zure room en serveer deze apart bij de Reibekuchen.
Tip:
Meng eens 1 theelepel komijnzaadjes door het aardappelmengsel.
Jacobien zegt: