Het is een heerlijk recept voor bij de borrel of een feestje etc. etc.
Heb het van mijn moeder gehad en het is al de hele familie door.
Recept
« Terug naar recepten
Rempé balletjes
PT5M
Rempé balletjes
Een heerlijk rempé balletjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Rempé balletjes te bereiden
Alle ingredienten in een schaal doen en goed door elkaar kneden.
En dan balletjes draaien te grootte van een golfbal.
Daarna bruin bakken in de vloeibareboter en een scheut olijfolie.
Niet alles tegelijk in de pan.
Vervolgens als ze bruin zijn er uit scheppen en laten uitlekken op een stuk keuken -rol.
Dan serveren met de : chilisaus-loempiasaus-satésaus.
En dan balletjes draaien te grootte van een golfbal.
Daarna bruin bakken in de vloeibareboter en een scheut olijfolie.
Niet alles tegelijk in de pan.
Vervolgens als ze bruin zijn er uit scheppen en laten uitlekken op een stuk keuken -rol.
Dan serveren met de : chilisaus-loempiasaus-satésaus.
bametz-saffrie zegt:
in plaats van kokos gebruik ik een ½ flesje santen ;dan heb je wel geen kokosraspsel,dát is mooi voor het uiterlijk,maar als je kokosproducten weglaat,doet het niet aan de smaak af.
Om te bakken gebruik ik arachide(pinda)olie,omdat olijfolie meer een mediterane smaak heeft;een ander alternatief vanwege allergie is zonnebloem-olie. Gr Barbara:)