Recept
« Terug naar recepten
Rendang curry
PT140M
Rendang curry
Een heerlijk rendang curry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther van Gompel
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
meiasia.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rendang curry te bereiden
Snijd het vlees in blokjes. Pel en snipper de uien.
Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan. Voeg de Rendang toe en smoor dit 2 minuten op laag vuur. Voeg het vlees toe en bak dit rondom bruin. Voeg de uien toe en bak nog 1 minuut.
Verwarm de kokosmelk even in de magnetron of in een pannetje tot het heet is (niet koken!). Giet de kokosmelk bij het vlees. Doe het deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur in 2 uur gaar worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Neem het vlees uit de pan en kook het vocht tot de helft in. Snijd de Chinese kool in repen. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de kool 2 minuten. Voeg 1 dl water toe en het bouillonblokje en roer tot dit is opgelost. Laat het vocht op hoog vuur inkoken.
Serveer de Rendang met de kool.
Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan. Voeg de Rendang toe en smoor dit 2 minuten op laag vuur. Voeg het vlees toe en bak dit rondom bruin. Voeg de uien toe en bak nog 1 minuut.
Verwarm de kokosmelk even in de magnetron of in een pannetje tot het heet is (niet koken!). Giet de kokosmelk bij het vlees. Doe het deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur in 2 uur gaar worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Neem het vlees uit de pan en kook het vocht tot de helft in. Snijd de Chinese kool in repen. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de kool 2 minuten. Voeg 1 dl water toe en het bouillonblokje en roer tot dit is opgelost. Laat het vocht op hoog vuur inkoken.
Serveer de Rendang met de kool.