KookJij

Rendang Daging I (Gekruid Vlees Sumatra)

Oorspronkelijk komt het recept uit West Sumatra.Tegenwoordig wordt het overal ter wereld (na)gemaakt.(Zie ook Rendang Padang.)
Recept van:
Bereidingstijd: 280 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rendang Daging I (Gekruid Vlees Sumatra) te bereiden

*Doe alle ingredienten voor de bumbu in de keuken machine en draai daarvan een mooie pasta.Als te droog dan wat olie erbij
*Fruit de uien en knoflook glazig in de pan met de olie.Doe hier dan de bumbu bij en fruit tot de geuren goed loskomen.
*Nu het vlees goed aanbraden en als dat is gedaan mag de rest erbij.
*Breng aan de kook en zet het vuur dan laag en laat de inhoud zover inkoken (onder zo nu en dan roeren) dat al het vocht feitelijk is verdampt.Maar de pan moet wel  minstens 4 uur opgestaan hebben om in te koken.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*De Rendang kan ook gemaakt worden van eend,kip,geit,
schaap
*Opdienen (met rijst) als bijgerecht (dan voor 8 personen) of hoofdgerecht voor 4 personen
*We drinken hierbij jasmijn thee,koud bier of een jonge Australische shiraz wijn
NOOT:
daging=vlees
ayam=kip
bèbèk=eend
angsa=gans
burung dara=duif
kambing=geit
sapi=rund,koe
anak sapi=kalf (kind van koe)
domba=schaap
babi=varken

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

joop van rij

joop van rij zegt:
Bedankt Jan voor het recept van de bumbu niks geen potjes meer grs
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Gomp,Eigenlijk heb je gelijk : ik vergeet wel eens dat wij thuis op inductie koken.Als je dat heel laag zet,werkt dat zelfs beter dan een vlamverspreider en hoef je ook minder te roeren om aanbakken te voorkomen.
Als het zover is dan zie je inderdaad de olie loskomen van de rest.Dank voor de aanvulling.
Jan A:);)
gomp

gomp zegt:
In feite is de rendang pas goed als de olie loskomt van het vocht; dus vooral het laatste uur voortdurend roeren totdat het water allemaal verdampt is en de rendang niet verbrand:)