*De Rendang kan ook gemaakt worden van eend,kip,geit,
schaap
*Opdienen (met rijst) als bijgerecht (dan voor 8 personen) of hoofdgerecht voor 4 personen
*We drinken hierbij jasmijn thee,koud bier of een jonge Australische shiraz wijn
NOOT:
daging=vlees
ayam=kip
bèbèk=eend
angsa=gans
burung dara=duif
kambing=geit
sapi=rund,koe
anak sapi=kalf (kind van koe)
domba=schaap
babi=varken
Recept
« Terug naar recepten
Rendang Daging I (Gekruid Vlees Sumatra)
PT280M
Rendang Daging I (Gekruid Vlees Sumatra)
Oorspronkelijk komt het recept uit West Sumatra.Tegenwoordig wordt het overal ter wereld (na)gemaakt.(Zie ook Rendang Padang.)
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
280 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rendang Daging I (Gekruid Vlees Sumatra) te bereiden
*Doe alle ingredienten voor de bumbu in de keuken machine en draai daarvan een mooie pasta.Als te droog dan wat olie erbij
*Fruit de uien en knoflook glazig in de pan met de olie.Doe hier dan de bumbu bij en fruit tot de geuren goed loskomen.
*Nu het vlees goed aanbraden en als dat is gedaan mag de rest erbij.
*Breng aan de kook en zet het vuur dan laag en laat de inhoud zover inkoken (onder zo nu en dan roeren) dat al het vocht feitelijk is verdampt.Maar de pan moet wel minstens 4 uur opgestaan hebben om in te koken.
*Fruit de uien en knoflook glazig in de pan met de olie.Doe hier dan de bumbu bij en fruit tot de geuren goed loskomen.
*Nu het vlees goed aanbraden en als dat is gedaan mag de rest erbij.
*Breng aan de kook en zet het vuur dan laag en laat de inhoud zover inkoken (onder zo nu en dan roeren) dat al het vocht feitelijk is verdampt.Maar de pan moet wel minstens 4 uur opgestaan hebben om in te koken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Als het zover is dan zie je inderdaad de olie loskomen van de rest.Dank voor de aanvulling.
Jan A:);)
joop van rij zegt: