KookJij

Rendang Daging uit de Slow Cooker

Rendang is een recept van langzaam gestoofd vlees in santen en met kruiden.
Recept van:
Bereidingstijd: 315 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rendang Daging uit de Slow Cooker te bereiden

1).Doe alle ingrediënten voor de bumbu in een keukenblender en draai daarvan een homogene pasta.
2).Rooster de geraspte kokos, als dat nog niet is gedaan.
3).Bak het vlees snel om en om bruin en zet apart.
4).Bak nu aan in dezelfde pan in wat rijstolie de bumbu een aantal minuten tot die enorm gaat ruiken.
5).Doe dan de vleesmassa en de bumbu in de slowcooker met alles er op en er aan, roer even door, zet op HOOG en laat 4 1/2 uur garen MET DEKSEL EROP.
6).Dan deksel er af halen en nog eens een half uur laten doorkoken en zo nu en dan doorroeren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dien op met rijst en sambalan boontjes.
Drink hierbij jasmijn thee,koud bier of een niet al te droge wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marja

Marja zegt:
Oh thx Brigitte ik had wel via google gezocht maar kon het niet vinden
Brigitte

Brigitte zegt:
5 cc is 1 theelepel (even googlen:-))
Marja

Marja zegt:
Wat bedoel je met cc in je recept? 5 cc djinten 5 cc kunyit 3 cc kruidnagel etc
Brigitte

Brigitte zegt:
Heerlijk recept, prachtige smaken, super om dat in de slowcooker te doen, het vlees kan bijna niet malser worden:):):);):)