Dien op met rijst en sambalan boontjes.
Drink hierbij jasmijn thee,koud bier of een niet al te droge wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Rendang Daging uit de Slow Cooker
PT315M
Rendang Daging uit de Slow Cooker
Rendang is een recept van langzaam gestoofd vlees in santen en met kruiden.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
315 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rendang Daging uit de Slow Cooker te bereiden
1).Doe alle ingrediënten voor de bumbu in een keukenblender en draai daarvan een homogene pasta.
2).Rooster de geraspte kokos, als dat nog niet is gedaan.
3).Bak het vlees snel om en om bruin en zet apart.
4).Bak nu aan in dezelfde pan in wat rijstolie de bumbu een aantal minuten tot die enorm gaat ruiken.
5).Doe dan de vleesmassa en de bumbu in de slowcooker met alles er op en er aan, roer even door, zet op HOOG en laat 4 1/2 uur garen MET DEKSEL EROP.
6).Dan deksel er af halen en nog eens een half uur laten doorkoken en zo nu en dan doorroeren.
2).Rooster de geraspte kokos, als dat nog niet is gedaan.
3).Bak het vlees snel om en om bruin en zet apart.
4).Bak nu aan in dezelfde pan in wat rijstolie de bumbu een aantal minuten tot die enorm gaat ruiken.
5).Doe dan de vleesmassa en de bumbu in de slowcooker met alles er op en er aan, roer even door, zet op HOOG en laat 4 1/2 uur garen MET DEKSEL EROP.
6).Dan deksel er af halen en nog eens een half uur laten doorkoken en zo nu en dan doorroeren.
Marja zegt: