Recept
« Terug naar recepten
Rendang uit Maleisie
PT180M
Rendang uit Maleisie
In principe is het nog steeds een gerecht van langdurig gestoofd vlees met klapper en veel kruiden in santen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Maleisie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rendang uit Maleisie te bereiden
- De geraspte klapper wordt in een asnti-aanbakpan mooi goudkleurig aangeroosterd en even apart gezet.
- Doe de uien, knoflook, sereh, lomboks en gember met desnoods een beetje rijstolie in de keukenmachine en draai daarvan een homogene pasta (bumbu).
- Fruit de bumbu aan in de olie en roer dat goed door de hele tijd. Wanneer de geuren dan echt gaan loskomen de ketumbar, djinten, venkel en nootmuskaat er bij doen. Blijven roeren en eventueel ietsje olie bij voegen zo nodig.
- Nu de brokken vlees er bij en al roerend het vlees aan alle kanten aanbakken.
- Nu gaat de geroosterde klapper er bij, de kruidnagels, de suiker, de kaneelstokjes, de santen en het water.
- Breng de massa aan de kook.
- Doe het deksel er op en zet 2 uur in de oven.
- Na 2 uur uit de oven halen, deksel verwijderen en de inhoud van de pan op een laag vuur net zolang laten sudderen tot bijna drooggekookt is. Wel zo nu en dan roeren.
- Geef er rijst bij met een groente gerecht en seroendeng.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je drinkt er thee bij of een koud biertje. Als het beslist wijn moet zijn, dan een niet te droge jonge rode wijn, zoals bv een Shiraz.