Recept
« Terug naar recepten
Rettichsalade
PT10M
Rettichsalade
Een heerlijk rettichsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
lola broos
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
salades
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rettichsalade te bereiden
Was en schil de rettich en snijd of rasp er heel dunne plakjes van. Maak van azijn, olijfolie, mosterd en witte peper een marinade en giet het over de salade. Garneer met gehakte peterselie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Rettich wordt ook wel (witte zomer) Ramanas genoemd. Dus je zou het recept dan ook de naam Ramanas salade kunnen geven;)
Groetjes,
Anna.
KookJij.
lekkerbekske zegt:
Tonniet zegt:
Nee hoor geen domme vraag:
Rettich wordt ook wel (witte zomer) rammenas genoemd en de Japanse variant heet daikon. Het is een langwerpige, witte wortel met een pittige smaak, iets scherper dan radijs. Deze groente is dan ook familie van de radijs en wordt meestal rauw gegeten.
Redactie KookJij