Recept
« Terug naar recepten
Reurlse wildsoep met spekjes en zuurkool
PT40M
Reurlse wildsoep met spekjes en zuurkool
Een heerlijk reurlse wildsoep met spekjes en zuurkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Reurlse wildsoep met spekjes en zuurkool te bereiden
Bereiding:
Smelt 45 gram boter in een koekenpan.
Voeg tomatenpuree en bloem toe en roer de massa glad.
Laat het geheel op een laag vuur in ca 2 minuten garen.
Voeg de wildbouillon toe en breng alles al roerende aan de kook en laat het even doorkoken.
Doe de creme fraiche en het paprikapoeder bij de soep en roer deze nog eens goed om.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Blancheer de zuurkool.
Bak de spekjes uit in de resterende hete boter.
Schenk de soep in voorverwarmde borden.
Garneer de soep met wat zuurkool en uitgebakken spekjes.
Smelt 45 gram boter in een koekenpan.
Voeg tomatenpuree en bloem toe en roer de massa glad.
Laat het geheel op een laag vuur in ca 2 minuten garen.
Voeg de wildbouillon toe en breng alles al roerende aan de kook en laat het even doorkoken.
Doe de creme fraiche en het paprikapoeder bij de soep en roer deze nog eens goed om.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Blancheer de zuurkool.
Bak de spekjes uit in de resterende hete boter.
Schenk de soep in voorverwarmde borden.
Garneer de soep met wat zuurkool en uitgebakken spekjes.