Recept
« Terug naar recepten
Rib Roast
PT30M
Rib Roast
Een heerlijk rib roast recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
henry grimmerink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rib Roast te bereiden
Maak eenvoudig met bloem en boter een roux. (boter rustig smelten, daarna beetje bij beetje de bloem erbij doen. dit alduurde roeren tot allebloem is opgenomen. als er een roux bal is ontstaan die even gaar maken) ondertussen kook je de bouillon samen met de wijn in. als dat is gebeurt giet je rustig en al roerende de wijn plus bouillon bij de roux toe. eerst tot men een pannekoek achtige beslag krijgt en dan verder beetje bij beetje bij in gieten. onder tussen kun je de rib roast even aanbakken in de pan en verder laten garen in de oven met een stand van 180 graden. u kunt natuurlijk zelf bepalen of u het medium of dergelijke wilt hebben....
eet smakelijk
eet smakelijk