Recept
« Terug naar recepten
Ribollita
PT105M
Ribollita
Een heerlijk ribollita recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
105 min
Personen:
4-8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ribollita te bereiden
1. Giet de geweekte bonen af, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken. Fruit uisnippers en knoflook in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de bonen, de ham, het pepertje, de rozemarijn en 2 liter koud water bij. Breng aan de kook. Schuim af. Temper het vuur en laat 1 uur zacht koken onder deksel.
2. Spoel de spinazieblaadjes en laat ze goed uitlekken. Roerbak de wortelene, prei en selder 5 minuten in 1 eetlepel olijfolie. Doe ze bij de soep en laat nog 5 minuten koken onder deksel.
3. Neem de ham weg en snij in blokjes. Pureer de helft van de soep. Voeg de spinazieblaadjes en hamblokjes toe. Laat 2 minuten goed doorwarmen. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Serveer met de gemalen kaas en getoast witbrood.
2. Spoel de spinazieblaadjes en laat ze goed uitlekken. Roerbak de wortelene, prei en selder 5 minuten in 1 eetlepel olijfolie. Doe ze bij de soep en laat nog 5 minuten koken onder deksel.
3. Neem de ham weg en snij in blokjes. Pureer de helft van de soep. Voeg de spinazieblaadjes en hamblokjes toe. Laat 2 minuten goed doorwarmen. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Serveer met de gemalen kaas en getoast witbrood.