Recept
« Terug naar recepten
Ricotta
PT30M
Ricotta
We wilden tijdens één van onze vacanties in Italie ricotta halen. Onze gastvrouw zei dat dat niet nodig was als we melk en room in voorraad zouden hebben. Dat hadden we en zodoende leerden we van haar dit recept.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Low Budget
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Van Italiaanse vrienden
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ricotta te bereiden
1).Mix alle ingrediënten door elkaar, behalve het citroensap, en doe dat in een grote pan.
2).Breng dat langzaam aan de kook - al roerend - en laat even door koken.
3).Voeg al roerend het citroensap toe tot het melkmengsel gaat schiften. Roer goed door om de brokken klein te houden.
4).Vouw de doek dubbel in het vergiet of in de zeef en stort de schiftende massa er in.
5).Na 10 - 15 minuten de inhoud van de doek in een kom storten en weer doorroeren.
De ricotta is klaar voor het gebruik. Gebruik er een stevig smakende olijfolie bij, zoals een olie uit Apulie.
2).Breng dat langzaam aan de kook - al roerend - en laat even door koken.
3).Voeg al roerend het citroensap toe tot het melkmengsel gaat schiften. Roer goed door om de brokken klein te houden.
4).Vouw de doek dubbel in het vergiet of in de zeef en stort de schiftende massa er in.
5).Na 10 - 15 minuten de inhoud van de doek in een kom storten en weer doorroeren.
De ricotta is klaar voor het gebruik. Gebruik er een stevig smakende olijfolie bij, zoals een olie uit Apulie.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Wij eten thuis de ricotta met olijfolie en sambal Badjak zo op.
johannes de vries zegt: