Recept
« Terug naar recepten
Ricotta- en mozzarellaflan met tomatensalsa
PT40M
Ricotta- en mozzarellaflan met tomatensalsa
Een heerlijk ricotta- en mozzarellaflan met tomatensalsa recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ricotta- en mozzarellaflan met tomatensalsa te bereiden
- Verwarm de oven op 180°C.
- Doe de ricotta, de in stukjes gesneden mozzarella, de eieren, de nootmuskaat, het zout en de peper in de kom van een mixer. Mix tot je een gladde room krijgt. Leg de salieblaadjes op de bodem van silicone muffinvormpjes. Giet de bereiding in de vormpjes. Laat 20 min. in een bain-mariepan in de oven bakken. Prik met de punt van een mes in de flan om te kijken of hij gebakken is. Neem uit de oven en laat afkoelen voor het ontvormen.
- Snijd het bieslook fijn. Hak de peterselieblaadjes fijn. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vlees in blokjes. Meng de tomatenpesto met het sap van ½ citroen en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Meng deze saus met de tomaten en de kruiden.
- Ontvorm de flans en serveer ze met de tomatensalsa.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Erwin Elens zegt:
Gr,
Erwin.
Jetje zegt:
Mvg,
Jetje