KookJij

Ricotta- en mozzarellaflan met tomatensalsa

Een heerlijk ricotta- en mozzarellaflan met tomatensalsa recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: carrefour
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ricotta- en mozzarellaflan met tomatensalsa te bereiden

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Doe de ricotta, de in stukjes gesneden mozzarella, de eieren, de nootmuskaat, het zout en de peper in de kom van een mixer. Mix tot je een gladde room krijgt. Leg de salieblaadjes op de bodem van silicone muffinvormpjes. Giet de bereiding in de vormpjes. Laat 20 min. in een bain-mariepan in de oven bakken. Prik met de punt van een mes in de flan om te kijken of hij gebakken is. Neem uit de oven en laat afkoelen voor het ontvormen.
  3. Snijd het bieslook fijn. Hak de peterselieblaadjes fijn. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vlees in blokjes. Meng de tomatenpesto met het sap van ½ citroen en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Meng deze saus met de tomaten en de kruiden.
  4. Ontvorm de flans en serveer ze met de tomatensalsa.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jetje

Jetje zegt:
Bedankt Erwin voor de snelle reactie!
Mvg,
Jetje
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Hallo Jetje die siliconen vormpjes kunnen in de oven zoals bij het gerecht staat vermeld maar wel in een bain-mariepan.
Gr,
Erwin.
Jetje

Jetje zegt:
Hallo Erwin,
Het gerechtje ziet er super lekker uit.
Ik volg je al een tijdje.
Ik vraag me wel af of siliconen vormpjes in de oven kunnen?

Mvg,
Jetje