KookJij

Ricotta Pannekoekjes met Sinaasappel Siroop

Deze pannenkoekjes zijn bedoeld voor het ontbijt, maar zijn net zo goed in te zetten als dessert. Ze zien er uit als Italiaans, maar komen uit de Amerikaanse keuken.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ricotta Pannekoekjes met Sinaasappel Siroop te bereiden

  1. Haal met een zesteur de zeste van de sinaasappel. Doe die 1/2 minuut in kokend water, spoel koud en herhaal de 1/2 minuut in kokend water. Daarna de zeste ragfijn snipperen. De gezesteerde sinaasappel uitpersen en het sap voegen bij de 300 cc die we al hadden.
  2. In een sauspan doen we het sinaasappelsap, 250 cc water, 250 gram suiker en de gesnipperde zeste van de sinaasappel. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat net zo lang pruttelen tot een dikke siroop is ontstaan. Laat dit in een kannetje afkoelen. 
  3. We kloppen in kom A de karnemelk, ricotta en eidooiers tot een homogene massa en werken daardoor de vanillepreu.
  4. In een andere kom mengen we alle droge ingrdienten en 1 theelepel citroenzeste.
  5. Dan mengen we de inhoud van kom A met de inhoud van de andere kom tot een beslag.
  6. Door dit beslag werken we voorzichtig de opgestijfde eiwitten tot het uiteindelijke beslag.
  7. In een anti-aanbak bakpannetje bakken we ongeveer 18 pannekoekjes van het beslag, dus per pannekoekje circa 3 eetlepels beslag. De pannekoekjes zullen ogeveer 3 - 3 1/2 minuut per zijde nodig hebben en de duur hangt dus af van de grootte van de bakpan. Minimaal doe je 45 minuten over om alles te bakken (3 pannekoekjes tegelijk in de pan) en maximaal 3 x zo lang.
  8. We serveren 3 pannekoekjes per per soon en geven er 1 eetlepel vesre ricotta bij en 1 eetlepel amandelsnippers en nattuurlijk met de eigen gemaakte siroop.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Wat we erbij drinken hang volledig af van de tijd. Is het een ontbijt of is het een dessert bij het diner? In het laatste geval moeten we denken aan zoete witte wijnen of een zoete champagne.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst