Recept
« Terug naar recepten
Ricotta-rozijnenballetje
PT60M
Ricotta-rozijnenballetje
Een heerlijk ricotta-rozijnenballetje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ricotta-rozijnenballetje te bereiden
Week de rozijnen ongeveer 20 minuten in sinaasappelsap. Breng de melk met de suiker, boter en een mespunt zout aan de kook. Voeg bloem en bakpoeder toe en roer tot er een glad beslag ontstaat dat als een bal van de pan loslaat. Haal van het vuur en voeg de eieren een voor een toe. Spatel de ricotta en rozijnen erdoor. Laat het mengsel in de koelkast 1 uur opstijven. Maak van het mengsel met 2 kleine lepels ongeveer 20 balletjes en bak ze in 2-4 minuten goudgeel en gaar in frituurolie op 175 graden. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bereiden: ongeveer 20 minuten
Wachten: ongeveer 1 uur
Bereiden: ongeveer 20 minuten
Wachten: ongeveer 1 uur