Recept
« Terug naar recepten
Ricottataartje met aubergine en pasta
PT45M
Ricottataartje met aubergine en pasta
Een heerlijk ricottataartje met aubergine en pasta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
yoga nederland
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ricottataartje met aubergine en pasta te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Kook de penne in een pan al dente.
Laat de pasta uitlekken.
Verhit 2 el olie op matig vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de aubergine in drie porties 2-3 min. aan elke kant, of tot de plakken goudbruin zijn. Voeg bij elke portie 2 el olie toe. Laat de aubergine uitlekken op gekreukeld keukenpapier.
Bak de ui en knoflook 2-3 min. in de koekenpan. Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze 5 min., of tot de saus pulpachtig is en het meeste vocht is verdampt. Breng het geheel op smaak en haal het van het vuur.
Meng de ricotta, parmezaanse kaas en het basilicum in een grote kom, voeg de pasta toe en meng alles goed. Bekleed de bodem en zijkanten van vier ramequinbakjes van 3,75 dl met aubergine. Snijd het teveel weg. Leg de helft van het pastamengsel erop en druk het aan. Schep de tomatensaus erover en bedek die met de rest van het pastamengsel. Zet de taartjes 10-15 min. in de oven, tot ze heet en goudbruin zijn. Laat ze 5 min. staan en steek ze met een mes los.
Draai ze om boven bordjes en garneer ze met een takje basilicum.
Voor 4 personen
Kook de penne in een pan al dente.
Laat de pasta uitlekken.
Verhit 2 el olie op matig vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de aubergine in drie porties 2-3 min. aan elke kant, of tot de plakken goudbruin zijn. Voeg bij elke portie 2 el olie toe. Laat de aubergine uitlekken op gekreukeld keukenpapier.
Bak de ui en knoflook 2-3 min. in de koekenpan. Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze 5 min., of tot de saus pulpachtig is en het meeste vocht is verdampt. Breng het geheel op smaak en haal het van het vuur.
Meng de ricotta, parmezaanse kaas en het basilicum in een grote kom, voeg de pasta toe en meng alles goed. Bekleed de bodem en zijkanten van vier ramequinbakjes van 3,75 dl met aubergine. Snijd het teveel weg. Leg de helft van het pastamengsel erop en druk het aan. Schep de tomatensaus erover en bedek die met de rest van het pastamengsel. Zet de taartjes 10-15 min. in de oven, tot ze heet en goudbruin zijn. Laat ze 5 min. staan en steek ze met een mes los.
Draai ze om boven bordjes en garneer ze met een takje basilicum.
Voor 4 personen
cathrien vlaskamp zegt: