Recept
« Terug naar recepten
Rigatoni al Ragu Di Agnello
PT45M
Rigatoni al Ragu Di Agnello
Een heerlijk rigatoni al ragu di agnello recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Giuliano Hazan
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rigatoni al Ragu Di Agnello te bereiden
1. Week de gedroogde porconi minstens 20 minuten.' in 2,5 dl lauw water in een kom.
Haal ze eruit, knijp ze uit boven de kom en hak ze grof.
Filter het weekvocht door keukenpapier of een koffiefilter.
2. Doe de olie, 15 gram boter en en de uien in een pan op middelhoog vuur.
Laat de ui mooi goudgeel worden en voeg dan de wortel, bleekselderij, rozemarijn en jeneverbessen toe.
Bak ze al roerend tot de groenten lichtbruin zijn.
3. Zet het vuur iets hoger, voeg het vlees toe en bak het tot het zijn rauwe kleur verliest.
Breng het geheel met zout en peper op smaak en giet er de witte wijn bij.
4.Kook de wijn al borrelend tot de helft in en doe er dan de geweekte porcini, het weekwater en de tomaten bij.
Breng de saus weer aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel minstens 2 uur pruttelen; roer af en toe.
De saus is klaar als zij niet waterig meer is en het vlees heel gaar is.
Haal de pan van het vuur.
5. Breng in een grote pan 4 liter water aan de kook, voeg 1 el zout toe en doe er alle pasta tegelijk bij.
Roer tot alles onderstaat.
6. Zet de pan met saus weer op middelhoog vuur als de pasta bijna gaar is.
Giet de al dente gare rigaroni af en meng ze goed met de saus, de rest van de boter en de geraspte kaas.
Dien het gerecht direct op.
Haal ze eruit, knijp ze uit boven de kom en hak ze grof.
Filter het weekvocht door keukenpapier of een koffiefilter.
2. Doe de olie, 15 gram boter en en de uien in een pan op middelhoog vuur.
Laat de ui mooi goudgeel worden en voeg dan de wortel, bleekselderij, rozemarijn en jeneverbessen toe.
Bak ze al roerend tot de groenten lichtbruin zijn.
3. Zet het vuur iets hoger, voeg het vlees toe en bak het tot het zijn rauwe kleur verliest.
Breng het geheel met zout en peper op smaak en giet er de witte wijn bij.
4.Kook de wijn al borrelend tot de helft in en doe er dan de geweekte porcini, het weekwater en de tomaten bij.
Breng de saus weer aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel minstens 2 uur pruttelen; roer af en toe.
De saus is klaar als zij niet waterig meer is en het vlees heel gaar is.
Haal de pan van het vuur.
5. Breng in een grote pan 4 liter water aan de kook, voeg 1 el zout toe en doe er alle pasta tegelijk bij.
Roer tot alles onderstaat.
6. Zet de pan met saus weer op middelhoog vuur als de pasta bijna gaar is.
Giet de al dente gare rigaroni af en meng ze goed met de saus, de rest van de boter en de geraspte kaas.
Dien het gerecht direct op.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
limelein zegt:
asterix zegt:
Porcini zijn hetzelfde als cêpes (in het Frans), ofwel eekhoorntjesbrood, verkrijgbaar bij Italiaanse delicatessenzaken, of bij b.v. de Jumbo-supermarkten, ofwel te vinden in de natuur (op gezette tijden en omstandigheden).
Eet smakkelijk, Asterix* ;):p:p
bertal zegt:
Bedankt voor de lovende woorden, pas nog zelf lamsvlees gebruikt, je moet de ragù lang genoeg laten pruttelen.
veel succes :);)
m.v.g. Bert Allers
Asterix* zegt:
Eet smakkelijk, Asterix* ;):p:p
Asterix* zegt:
Eet smakkelijk!!!!!! Asterix* ;):p:p