KookJij

RIJST : Amerikaans - Cajun

De Cajun zijn afstammelingen van mensen,die oorspronkelijk uit Nova Scotia en New Brunswick (Canada) door de Enelsen zijn verdreven in 1755.Genoemd gebied was al in 1713 onder de Engelsen gekomen.De verdrevenen vluchtten naar het - toen nog Franse deel van Amerika - Louisiana gebied.Anno 2015 zijn er nog steeds Franse invloeden merkbaar in de taal en in de keuken van Louisiana.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST : Amerikaans - Cajun te bereiden

*Zet de grote pan op het vuur en doe de spekblokjes er in.Zodra er voldoende spekvet is uitgebakken de uien en selderij er bij doen en mee laten fruiten tot de groentes zacht zijn geworden en glazig.
*Nu de kruiden toevoegen (mosterd,peper en Chili-peper).
Goed roeren en even door laten bakken,maar niet bruin laten bakken.
*Dan gaan de vloeistoffen er in.Breng aan de kook en doe er dan pas de rijst in en roer een paar maal goed door.
*Vuur nu lager zetten en onder voortdurend zo nu en dan omroeren de rijst verder gaar koken en het meeste vocht laten opnemen.Dit gaar koken duurt ongeveer 20 - 25 minuten.
*Nu de boter er door roeren en de bladselderij.
*Zo nodig op smaak brengen met PeZo
*Voor het opdienen van het vuur halen,even goed omhalen en 5 minuten laten uitwasemen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef hier bv bij : Varkenscarbonade met Zwarte BBQ Sauce.
(zie aldaar voor het recept)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst