Recept
« Terug naar recepten
RIJST : Gebakken Rijst met Garnalen uit Maleisie
PT60M
RIJST : Gebakken Rijst met Garnalen uit Maleisie
Een van de vele "nasi gorengs". Deze komt uit Maleisie en is vrij eenvoudig te bereiden.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Ontbijt & Lunch
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Maleisie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST : Gebakken Rijst met Garnalen uit Maleisie te bereiden
- Maak de vervanging voor de "mustard greens" door 2 eetlepels gesneden rauwe zuurkool, 2 eetlepels grof gehakte kappertjes en 2 eetlepels fijn gesneden cornichons door elkaar te mixen en apart te zetten.
- We verhitten de 5 eetlepels rijstolie goed heet en bakken daar in de uien, de knoflook, de lomboks en de trassi gedurende 2 minutten op hoog vuur onder goed roeren.
- Dan gaan de garnalen er bij en roerbak nog eens 1 minuut. Dan doe we de rijst er bij en roeren die goed door zodat er een goede mix ontstaat van alle tot dusver gebruikte ingredienten.
- We spetteren er wat water over heen om de rijst vochtig te houden en zetten het vuur ietsje lager. Blijf roeren.
- Nu doen we er door de oestersaus, de ketjap, de suiker en de witte peper en roeren weer goed door.
- ***Dan gaan de eitjes er bij. Meteen snel en grondig roeren om elke rijstkorrel te bedekken met ei. Eventjes doorbakken en klaar is het gerecht.
- We verdelen de rijst over de borden en bestrooien die met fijngesneden bosui, korianderblad en 1 - 2 eetlepels van het "mustard green substraat".
- Evt. verder op smaak brengen met zeezout, sambal Badjak (of Nam Pao Prik) en stukjes limoen.
- ***Je kunt er ook voor kiezen om van de eieren scrambeled eggs te maken en die gaan er dan op zelfde tijd in.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij jasmijn thee,of koud bier of een koud glas witte wijn