DIEN OP : Verdeel de rijst over de voorverwarmde borden en strooi er fijn gehakte korianderblad over.
Geef dit bij een Tajine-recept. (zie aldaar)
Recept
« Terug naar recepten
RIJST Marokkaanse Rijst II
PT60M
RIJST Marokkaanse Rijst II
Een heerlijk rijst marokkaanse rijst ii recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Marokkaanse Rijst II te bereiden
1).Bak de kippenlevertjes in 2 eetlepels olie rosé.
2).Verhit 6 eetlepels olijfolie en fruit hierin aan de uien, paprika, knoflook en champignons.
3).Breng op smaak met peper en zout.
4).Voeg dan de saffraan,.koriander en gember toe.
5).Laat de rijst ook enkele minuten meefruiten tot die glasachtig wordt.
6).Doe nu het water er bij met daarin opgelost het kippenbouillonblokje en roer de inhoud van de pan goed door.
7).Zet dit geheel in de oven op 180 graden Celsius gedurende 1 uur.
8).Werk de rijst los met 2 vorken (niet roeren) en houd warm en laat uit dampen.
9).Vlak voor het opdienen de rozijnen en de amandelen er door roeren.
2).Verhit 6 eetlepels olijfolie en fruit hierin aan de uien, paprika, knoflook en champignons.
3).Breng op smaak met peper en zout.
4).Voeg dan de saffraan,.koriander en gember toe.
5).Laat de rijst ook enkele minuten meefruiten tot die glasachtig wordt.
6).Doe nu het water er bij met daarin opgelost het kippenbouillonblokje en roer de inhoud van de pan goed door.
7).Zet dit geheel in de oven op 180 graden Celsius gedurende 1 uur.
8).Werk de rijst los met 2 vorken (niet roeren) en houd warm en laat uit dampen.
9).Vlak voor het opdienen de rozijnen en de amandelen er door roeren.