KookJij

Rijst met kip en perziken ( Pilaf - Pilav )

Een heerlijk rijst met kip en perziken ( pilaf - pilav ) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Gezonde recepten: Recept van Aliyah
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijst met kip en perziken ( Pilaf - Pilav ) te bereiden

Kipfilet en ui in stukken snijden en aanbraden.
Ketjap, sambal, tomatenpuree en perzikensap toevoegen. Dit 15 tot 30 minuten laten sudderen.
Pan van het vuur halen en daarna de in stukjes gesneden perziken toevoegen.
Serveren met rijst en doperwten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sanne

Sanne zegt:
Beste redactie Kookjij,

In de Hollandse volksmond wordt dit recept Pilav genoemd. Zo ben ik via Google hier terecht gekomen. Heerlijk en makkelijk.

Groetjes Sanne

Paul

Paul zegt:
Rene, Ik ga het vandaag eens proberen te maken. Heb het ooit gegeten bij een vriend op vakantie op de camping 20 jaar geleden. Bedankt voor het delen van je recept. Gr, Paul
rene-1970

rene-1970 zegt:
Ik had er ook pilaf staan bij de naam v.h gerecht maar ws kan de beheerder de naam veranderen.
Het is bij ons ook een favoriet.

Klopt, Pilav veranderd in rijst. Dit recept is geen pilav.
Ga eens naar :Rijst op Pilav wijze
www.wezooz.nl en bekijk het filmpje hoe je een echte pilav maakt.
Pilav maak je met rijst of bulgur.
Dat is echt iets anders dan: serveren met rijst.

Ik neem zonder meer aan dat je recept lekker
smaakt, alleen de titel klopte niet.

Redactie KookJij.
Ellie

Ellie zegt:
Ook een van onze favorieten. Ik fruit 125 g spekblokjes bij de ui en kip en doe er 5 eetlepels chillisaus bij. Bij ons heet dit gerecht Pilav. Groetjes, Ellie
Anna

Anna zegt:
Dit is ook een favoriet bij ons! Alleen gebruik ik ipv tomatenpuree, ruim een halve fles hotketchup. Ook fruit ik bij de uien een teentje knoflook.
Heerlijk!
Groetjes,
Anna.:D