Serveer de rijst met een vlees- (kip- of vis-)gerecht,
aangevuld met een groente-gerecht voor een volledige maaltijd.
Recept
« Terug naar recepten
Rijst met Knoflook uit India
PT45M
Rijst met Knoflook uit India
Een heerlijk rijst met knoflook uit india recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijst met Knoflook uit India te bereiden
1).In een grote pan met dikke bodem of een flinke wadjan (wok) de rijstolie en sesamolie verhitten en daar in de uien aanfruiten, tot ze beginnen te bruinen.
2).Daarna gaat de knoflook er in met alle nootjes.
Blijf roeren en fruiten tot de nootjes mooi gekleurd zijn.
3).Nu gaan de rozijnen er bij en de groene pepers en wat zout voor de smaak (niet te veel!)
4).Nu de peper en de rijst toevoegen. Goed doorroeren en zorgen dat de rijst snel op temperatuur komt..
De rijst is nu klaar om geserveerd te worden. Er moet alleen nog maar de gesnipperde korianderblaadjes over gestrooid te worden.
2).Daarna gaat de knoflook er in met alle nootjes.
Blijf roeren en fruiten tot de nootjes mooi gekleurd zijn.
3).Nu gaan de rozijnen er bij en de groene pepers en wat zout voor de smaak (niet te veel!)
4).Nu de peper en de rijst toevoegen. Goed doorroeren en zorgen dat de rijst snel op temperatuur komt..
De rijst is nu klaar om geserveerd te worden. Er moet alleen nog maar de gesnipperde korianderblaadjes over gestrooid te worden.