Recept
« Terug naar recepten
Rijst met paddenstoelensaus
PT45M
Rijst met paddenstoelensaus
Een heerlijk rijst met paddenstoelensaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Etan Huijs
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijst met paddenstoelensaus te bereiden
Maak de prei schoon en snijd ringen.
Snijd daarna de sjalotten in stukjes.
Maak de kastanjechampignons en oesterzwammen schoon met keukenrol of champignonborstel (dus zonder water!) en vierendeel hierna de kastanjechampignons en scheur de oesterzwammen in kleine reepjes, met de sporen mee.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en verwarm de prei en de sjalotten.
Na ongeveer 10 minuten op matig vuur, voeg de kastanjechampignons en oesterzwammen toe.
Voeg wat peper, zout en knoflook toe (1 teentje).
Laat ondertussen water koken in een kookpan.
Voeg na ongeveer 5 à 10 minuten 200 ml kookroom toe en strooi er wat peterselie overheen.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
Blijf gedurende 5 à a 10 minuten roeren (zet na de toevoeging van de kookroom de pan op een laag vuur).
Laat ondertussen de rijst koken.
Giet de rijst af en voeg de saus toe.
Smakelijk eten!
Snijd daarna de sjalotten in stukjes.
Maak de kastanjechampignons en oesterzwammen schoon met keukenrol of champignonborstel (dus zonder water!) en vierendeel hierna de kastanjechampignons en scheur de oesterzwammen in kleine reepjes, met de sporen mee.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en verwarm de prei en de sjalotten.
Na ongeveer 10 minuten op matig vuur, voeg de kastanjechampignons en oesterzwammen toe.
Voeg wat peper, zout en knoflook toe (1 teentje).
Laat ondertussen water koken in een kookpan.
Voeg na ongeveer 5 à 10 minuten 200 ml kookroom toe en strooi er wat peterselie overheen.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
Blijf gedurende 5 à a 10 minuten roeren (zet na de toevoeging van de kookroom de pan op een laag vuur).
Laat ondertussen de rijst koken.
Giet de rijst af en voeg de saus toe.
Smakelijk eten!