KookJij

Rijst met paddenstoelensaus

Een heerlijk rijst met paddenstoelensaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijst met paddenstoelensaus te bereiden

Maak de prei schoon en snijd ringen.
Snijd daarna de sjalotten in stukjes.
Maak de kastanjechampignons en oesterzwammen schoon met keukenrol of champignonborstel (dus zonder water!) en vierendeel hierna de kastanjechampignons en scheur de oesterzwammen in kleine reepjes, met de sporen mee.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en verwarm de prei en de sjalotten.
Na ongeveer 10 minuten op matig vuur, voeg de kastanjechampignons en oesterzwammen toe.
Voeg wat peper, zout en knoflook toe (1 teentje).
Laat ondertussen water koken in een kookpan.
Voeg na ongeveer 5 à 10 minuten 200 ml kookroom toe en strooi er wat peterselie overheen.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
Blijf gedurende 5 à a 10 minuten roeren (zet na de toevoeging van de kookroom de pan op een laag vuur).
Laat ondertussen de rijst koken.
Giet de rijst af en voeg de saus toe.
Smakelijk eten!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst