Recept
« Terug naar recepten
Rijst met scampi en peultjes
PT25M
Rijst met scampi en peultjes
Een heerlijk rijst met scampi en peultjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Uncle Ben's
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijst met scampi en peultjes te bereiden
Stoof in een pan met diepe bodem, in 2 eetl. olie de Uncle Bens rijst, de ui en de geperste knoflook gedurende 2 min. op een middelmatig vuur. Voeg de bouillon, de tomaten en de saffraan toe. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuur sudderen. Stoom de peultjes 5 min. Bak de scampi langs weerszijden gedurende 1 min. in wat olie op een hoog vuur. Voeg ze samen met de peultjes bij de rijst en meng alles. Dek af en laat sudderen op een zacht vuur tot al het vocht is opgenomen. Snij de kerstomaten in schijfjes. Voeg het paprikapoeder en de cayennepeper toe en roer er de gehakte dille door. Versier met takjes dille en schijfjes kerstomaat.
Annelien Vermeersch zegt: