KookJij

RIJST Nasi Goreng (Balinese Variatie)

Nasi Goreng is een gerecht dat bestaat uit resten rijst en allerlei restjes welke overbleven van de avondmaaltijd,eventueel aangevuld met vlees,kip,garnalen en kruiden.In Indonesie wordt het vaak gegeten als ontbijt en/of als lunch.Hte is haast vanzelfsprekend dat de nasi goreng mede sterk afhankelijk is van de regio.Op Sumatra is hij anders dan op Java en ook verschillend met die uit Bali om maar wat te noemen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST Nasi Goreng (Balinese Variatie) te bereiden

1).Verhit de olie in de wajan en fruit hierin aan de uien en de lomboks tot de uien glazig zijn geworden.
2).Fruit vervolgens de knoflook 30 tellen mee.
3).Doe de witte kool er bij en laat die slinken.
4).De kip en de garnaal mogen er bij en die moeten worden gebakken tot ze niet meer rauw er uitzien.
5).Dan gaat er bij de ketjap, de Badjak en de eieren.
Goed blijven roeren en omwerken.
6).Zodra het ei is gegaard kan de rijst er bij. Goed blijven roeren. Als de rijst goed warm is geworden kan
7).de spinazie er door worden geroerd, totdat die geheel is geslonken.
8).Op het laatst de lenteui en de prei er door roeren en direct opscheppen in voorverwarmde diep borden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er gebakken uitjes bij, krupuk, emping en een zuur gerechtje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst