KookJij

RIJST Nasi Goreng Hong Kong

Zowat al onze familie huishoudens hadden hun eigen versie van nasi goreng. Hier is weer zo'n varieteit. Ere wie ere toekomt, dus deze optie noteren we ook
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
  3. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST Nasi Goreng Hong Kong te bereiden

  1. Verhit de rijstolie in het bakpannetjes en maak daarin van de 2 geklutste eieren een rul roerei. Zet even apart.
  2. Verhit in de wadjan de reuzel en de sesamolie en bak daarin de hamlapbrokjes mooi bruin en gaar.
  3. Doe na korte tijd de pancetta daarbij en bak die enigszins krokant.
  4. Dan mogen de sjalotten er bij, de klein gesneden lomboks en even later de gesnipperde knoflook. Het spreekt vanzelf dat er voortdurend behoorlijk moet worden omgeroerd.
  5. Nu wordt het tijd om de garnalen in de wadjan een mooi roze keurtje te geven.
  6. Zodra de garnalen mooi zijn aangekleurd roeren we door het geheel de koppen rijst.
  7. Wanneer alle rijst is verwerkt en de rijst ook begint door te warmen, mag de shaoxing wijn er bij de vissauce en de oestersaus.
  8. Dan de doperwten er door roeren en blijven roeren tot de doperwten gaar zijn. De peper mag er door en dan de omelet goed omroeren. Schep de borden vol en bestrooi met gesnipperde lenteui.
  9. Geef er kroepoek bij, atjar, seroendeng en sambal.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Het lekkerst er bij is een koud biertje. Maar je kunt er ook thee bij schenken (gemberthee of jasmijnthee). Voor de wijn liefhebbers is een lichte rosé te overwegen of een glas niet al te droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst