KookJij

RIJST Nasi Goreng Maleisie

Weer een andere versie van "gebakken rijst" . Wist U dat nasi goreng in grote delen van Azie gegeten wordt als ontbijt en/of lunch? Zo is het!!!
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
  3. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Maleisie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST Nasi Goreng Maleisie te bereiden

  1. Verhit de rijstolie in de wadjan en fruit daarin aan de uien tot ze zacht en glazig worden. Voeg dan toe de teentjes knoflook.
  2. Meteen daarna de sambal badjak toevoegen en onder flink roeren 5 minuten laten meefruiten.
  3. Voeg dan toe de groene lomboks en de blokjes kippenvlees en bak de blokjes kip mooi goudkleurig.
  4. Voeg toe de ketjap en de nasi goreng mix en roer goed door.en vervolgend de garnalen, Wanneer die gaan verkleuren :
  5. De rijst toevoegen, beetje bij beetje onder flink omwerken en roeren.
  6. Dan de helft van de lenteui door de rijst roeren. De rijst is nu klaar en kan op de borden worden gedaan. Strooi de andere helft van de lenteui over de rijst, leg er de ketimun en plakjes tomaat naast en een spiegeleitje bovenop.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

'S ochtends drinken we er thee bij en bij de lunch kunnen we er ook bier bij schenken of een niet al te droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Floor

Floor zegt:
We zijn nu wel 7 jaar verder, maar ik las dit recept nog eens door en vroeg me af of je nog actief bent met koken?
En vooral of je wellicht receptenboekjes hebt of te koop weet met lokale, indo-recepten zoals vroeger wel bij Nusantara (Delft) verschenen?
Vr. gr.
Floor, Antwerpen.