Recept
« Terug naar recepten
RIJST Nasi Goreng Maleisie
PT40M
RIJST Nasi Goreng Maleisie
Weer een andere versie van "gebakken rijst" . Wist U dat nasi goreng in grote delen van Azie gegeten wordt als ontbijt en/of lunch? Zo is het!!!
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Maleisie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Nasi Goreng Maleisie te bereiden
- Verhit de rijstolie in de wadjan en fruit daarin aan de uien tot ze zacht en glazig worden. Voeg dan toe de teentjes knoflook.
- Meteen daarna de sambal badjak toevoegen en onder flink roeren 5 minuten laten meefruiten.
- Voeg dan toe de groene lomboks en de blokjes kippenvlees en bak de blokjes kip mooi goudkleurig.
- Voeg toe de ketjap en de nasi goreng mix en roer goed door.en vervolgend de garnalen, Wanneer die gaan verkleuren :
- De rijst toevoegen, beetje bij beetje onder flink omwerken en roeren.
- Dan de helft van de lenteui door de rijst roeren. De rijst is nu klaar en kan op de borden worden gedaan. Strooi de andere helft van de lenteui over de rijst, leg er de ketimun en plakjes tomaat naast en een spiegeleitje bovenop.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
'S ochtends drinken we er thee bij en bij de lunch kunnen we er ook bier bij schenken of een niet al te droge witte wijn.
Floor zegt:
En vooral of je wellicht receptenboekjes hebt of te koop weet met lokale, indo-recepten zoals vroeger wel bij Nusantara (Delft) verschenen?
Vr. gr.
Floor, Antwerpen.