Recept
« Terug naar recepten
RIJST Nasi Goreng Sereh
PT45M
RIJST Nasi Goreng Sereh
Hoewel de "vissigheid" de boventoon voert en de sereh qua smaak slechts een bescheiden input heeft, heet dit gerecht toch nasi goreng sereh.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Nasi Goreng Sereh te bereiden
- Doe de ingredienten voor de bumbu in de keukenmachine en draai daarvan een homogene pasta. Mocht het een beetje droog zijn,dan 1 eetlepel rijstolie toevoegen.
- Verhit de olie + sesam olie in de wadjan en fruit daarin de bumbu aan tot ze gaat geuren.
- Voeg dan de ikan teri toe en de purut, de cayenne en het kippenbouillon blokje.
- Schep nu beetje bij beetje de rijst er door en meng alles goed en werk het goed door en om.
- Ook dit gerecht kan weer uitgeserveerd worden met komkommer en tomaat + gebakken spiegeleitje.
- Geef er wat atjar bij en krupuk.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Schenk hierbij jasmijnthee, bier of een niet te droge witte wijn.