Recept
« Terug naar recepten
RIJST Nasi Goreng Udang
PT45M
RIJST Nasi Goreng Udang
De vertaling is letterlijk : gebakken rijst met grote garnalen. Het is ietsje meer dan dat. Het is een mooi gerechtje uit Maleisie.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Maleisie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Nasi Goreng Udang te bereiden
- Verhit 1 eetlepel rijstolie in de wadjan en voeg de geklutste eieren toe. Roer met een houten lepel tot de roereieren gaar zijn. Haal uit de wadjan en zet even apart.
- Doe dan de resterende 2 eetlepels rijstolie en de 10 cc sesam olie in de wadjan en verhit.
- Voeg dan toe de lomboks, sjalotten, knoflook en trasi en roerbak dat gedurende enige minuten al roerende met een houten lepel.
- Voeg dan de garnalen toe en roerbak die gedurende 1 - 1 1/2 minuut.
- Dan gaat de rijst er bij (eventueel besprenkeld met wat water) en we roerbakken dat gedurende een minuut of 3.
- Dan voegen we toe de oestersaus, ketjap, witte peper en gula Djawa. We blijven goed roeren en omwerken.
- Vervolgens de roereieren goed doorwerken en tot slot de koriander er doorroeren.
- Dien direct op met een lepel mosterdblad en bestrooid met lenteui.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hier bij jasmijnthee, bier of een niet te droge witte wijn.