Recept
« Terug naar recepten
RIJST Nasi Kuning (Gele Rijst)
PT30M
RIJST Nasi Kuning (Gele Rijst)
Een heerlijk rijst nasi kuning (gele rijst) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Nasi Kuning (Gele Rijst) te bereiden
*Van de 3 koppen water koken we 100cc en lossen daarin op de 1/2 santen-blok,de laos,kurkuma en djahé
*Dit doen we weer terug bij de rest van de oorspronkelijke drie koppen water die nodig waren voor de 2 koppen rijst.
*We doen de rijst er bij en de blaadjes en koken de rijst gaar zoals we gewend zijn te doen.
*Dit doen we weer terug bij de rest van de oorspronkelijke drie koppen water die nodig waren voor de 2 koppen rijst.
*We doen de rijst er bij en de blaadjes en koken de rijst gaar zoals we gewend zijn te doen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Nasi Kuning (Kuning=Geel) wordt gezien en gebruikt als een feestrijst,dwz het wordt geserveerd bij feestelijke gelegenheden in plaats van de gewone witte rijst.
Lil zegt: